EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС отне разрешения за обработка на тютюн

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС отне разрешения за обработка на тютюн

mail16:05 | 19.05.2010прегледи 2123 коментарикоментари 0


Правителството взе решение за отнемане за срок от 12 месеца на безсрочните разрешения за промишлена обработка на тютюн на „Асеновград Табак” АД, „Смолян Табак”АД, „Ямбол Табак”АД, „Дулово Табак” АД и „Български тютюни”АД. Това съобщиха от правителствената информационна служба. След като петте дружества не са подали в срок изискуемата от тях справка, е извършена проверка от Експертния съвет за промишлена обработка на тютюн.
Установена е липса на основни технически и технологични съоръжения в съществуващия сграден фонд на „Асеновград Табак” АД, „Смолян Табак”АД и „Ямбол Табак” АД, което не позволява реализиране на производствен процес и извършване на промишлена обработка на тютюн. Това е нарушение на чл. 21, ал. 1 от Закона за тютюна и тютюневите изделия и на основание чл. 38, т. 7 от него издадените разрешения са отнети.
Останалите две дружества – „Дулово Табак” АД и „Български тютюни”АД, разполагат с технически и технологични възможности за извършване на промишлена обработка на тютюн, но тъй като не са подали справки по чл. 6, ал. 4 от Наредбата, разрешенията им за промишлена обработка на тютюн също са отнети.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg