EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС отне имоти на МЗХ и МО

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС отне имоти на МЗХ и МО

mail17:04 | 21.09.2016прегледи 1333 коментарикоментари 0


Правителството прие 12 решения, с които от Министерството на земеделието и храните се отнема управлението върху имоти, ползвани от професионални гимназии, и имотите се прехвърлят в собственост на съответните общини. С решенията община Кърджали получава собствеността върху сградите и терените на Професионалната гимназия (ПГ) по селско и горско стопанство, община Силистра – Професионална земеделска гимназия „Добруджа“, община Хасково – ПГ по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“, община Костинброд – ПГ по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“, община Първомай – ПГ по селско стопанство „Васил Левски“, община Попово – ПГ по селско стопанство „Никола Пушкаров“, община Сандански –Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“, община Пазарджик – ПГ по селско стопанство „Царица Йоана“, община Разлог – ПГ по механизация на селското стопанство, община Варна –ПГ по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“, Столична община – ПГ по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов“, община Добрич – ПГ по аграрно стопанство – Добрич. С друго решение община Попово получи от държавата терен от седем дка с изградени в него седем сгради. Имотът в общинския град е с отпаднала необходимост за МВР. След получаването на собствеността общината ще го използва за складова база на Общинско предприятие „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство“.

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на имоти с обща площ около 330 дка в областите Велико Търново, Бургас, Разград и Шумен. Терените са с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната.

С приемането на решението се създава възможност с тях да се извършват разпоредителни действия – продажба на търг, съгласно Закона за държавната собственост. Още един имот беше обявен за частна държавна собственост. Това е терен от 1,7 дка в столичния район „Слатина”. Теренът ще бъде закупен от „Луфтханза Техник” за разширяване на базата на дружеството в София. Решението е съобразено с изискванията на Закона за насърчаване на инвестициите. Имотът е необходим за реализацията на проект на „Луфтханза Техник” за изграждане на ново модерно съоръжение за ремонтно-техническо обслужване на самолети от фамилията А-330/340, в т. ч. и най-големия самолет в употреба за гражданска авиация – А380. В резултат ще бъдат назначени и нови 165 служители, ще бъдат обучени и сертифицирани високоспециализирани кадри. Правителството учреди ограничено вещно право в полза на община Банско за изграждане на обект „Довеждащ водопровод от каптажи „Караманица – 2“ и „Караманица – 3“ до каптаж „Усипо“. Решението е съгласно изменение на Подробен устройствен план – Парцеларен план, одобрен от Общинския съвет на Банско на 3 август 2016 г. върху шест поземлени имота изключителна държавна собственост.

 


Тагове: МС, МО, МЗХ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg