EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС иска помощ от ЕС, не може да се справи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС иска помощ от ЕС, не може да се справи

mail20:25 | 10.11.2021прегледи 653 коментарикоментари 0


Българското правителство не може да се справи с ковид-кризата и е поискало помощ от ЕС за осигуряване на допълнително оборудване за пациенти с COVID-19 в тежко състояние. Това означава, че здравната криза у нас е в критична фаза, коментираха експерти в областта на здравеопазването.

Европейската комисия съобщи, че молбата за съдействие е пристигнала във вторник, като с нея България задейства т. нар. Механизъм за гражданска защита - инструмент за взаимопомощ при природни бедствия, промишлени аварии и други извънредни ситуации.

В него София търси “значително количество” апарати за дишане, монитори за наблюдение на жизнените показатели на пациенти, реанимационни легла и кислородни маски, съобщи говорител на Европейската комисия Балаж Уйвари.

Сега Брюксел трябва да изпрати молбата до останалите държави, за да провери дали някой има свободни наличности, които може временно да ги предостави на България.

България е третата европейска държава, която в последните седмици иска помощ за справяне с критична ситуация, свързана с COVID-19. По-рано това беше направено от Румъния и от Латвия./Труд


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg