EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС: Дисбаланси в четири области

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС: Дисбаланси в четири области

mail09:35 | 15.08.2016прегледи 729 коментарикоментари 0


Министерският съвет прие доклад с нови и актуализирани мерки, които са изготвени в отговор на препоръките на Съвета на Европейския съюз от 2016 г. относно Националната програма за реформи на България за 2016 г. и съдържаща становище на Съвета относно Конвергентната програма на България (2016-2019 г.). Правителството също одобри и приведената в съответствие с мерките отчетена таблица, която е приложение №1 към актуализираната НПР за 2016 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Тази година препоръките към България са четири и са в областите с макроикономически дисбаланси – фискална политика, банков сектор, небанков финансов сектор, активни политики на пазара на труда и регулаторна рамка по несъстоятелността. Нов момент е включването на препоръки в областта на обществените поръчки за засилване капацитета на възлагащите органи и на Агенцията за обществени поръчки, както и за подобряване на процедурите и контрола върху провеждането им. Заради това в отчетената таблица са включени три нови мерки от компетентност на АОП, актуализирана е и една мярка в областта на активните политики на пазара на труда.
Отчетът за изпълнението на специфичните препоръки ще бъде предоставен на ЕК през април 2017 г. със следващата актуализация на Националната програма за реформи и на Конвергентната програма.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg