EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МРРБ променя Закона за водите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МРРБ променя Закона за водите

mail09:30 | 29.12.2011прегледи 613 коментарикоментари 0


Министерството на регионалното развитие и благоустройството предлага промени в Закона за водите с цел реформиране на отрасъла „Водоснабдяване и канализация”.

Законопроектът цели да предложи необходимите законодателни промени, с които да се определят ясни правила за собственост върху водната инфраструктура, да се засили отговорността на държавата при осигуряване достъп до питейна вода за населението и да се повиши ефективността на В и К операторите чрез икономия на мащаба при предоставяне на В и К услугите при социална поносимост на цената.

Предложените промени са насочени към подобряване на качеството, обхвата и устойчивостта на предоставяните В и К услуги за потребителите в дългосрочен план регулирането на обществените отношения, свързани с планирането на изграждането, управлението и оперирането на В и К системите и съоръженията и постигане на оптимизация на работата във В и К дружествата. Измененията целят и подобряване качеството и ефективността на предоставяните В и К услуги в съответствие с европейските практики, както и защита на обществения интерес чрез предвиждане на ясна регламентация на В и К услуги като дейности от обществен интерес.

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за водите има за цел чрез уреждане на обществените отношения в отрасъла "Водоснабдяване и канализация" да улесни изпълнението на проекти за изграждане, рехабилитация и/или модернизация на В и К мрежите и съоръженията чрез извършване на инвестиции от страна на държавата в активи – държавна собственост.

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за водите е публикуван на интернет страницата на МРРБ www.mrrb.government.bg в раздел Нормативни актове/ Проекти на нормативни актове.

 

 

 


Тагове: МРРБ, закон, води
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158