EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МРРБ запозна китайски инвеститори с пътни проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МРРБ запозна китайски инвеститори с пътни проекти

mail11:20 | 20.11.2019прегледи 582 коментарикоментари 0


На форум за инвестиции и сътрудничество в инфраструктурата между Китай и България експерти на МРРБ представиха приоритетните за страната ни пътни проекти, които биха представлявали интерес за китайските инвеститори и които могат да бъдат реализирани на принципа на публично – частното партньорство. Това са автомагистралите „Черно море“ и „Русе - Велико Търново“.

„Стратегически обект за страната ни, с голям икономически потенциал е и тунелът под връх Шипка,“ подчерта инженер Николай Станков – съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Той съобщи, че Агенция „Пътна инфраструктура“ вече стартира тръжната процедура за избор на изпълнител на проекта.

Предстои възлагането на обществени поръчки за строителството на участъка от Русе до Бяла от  аутобана „Русе – Велико Търново“ и на обхода на гр. Бяла. За АМ „Черно море“ АПИ също стартира обществена поръчка за разработване на разширен идеен проект, с извършване на пълни инженерно-геоложки проучвания и изготвяне на подробен устройствен план-парцеларен план.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg