EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МОТ - 75 млн. младежи безработни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МОТ - 75 млн. младежи безработни

mail16:00 | 22.05.2012прегледи 484 коментарикоментари 0


Международната организация на труда (МОТ) съобщи, че очаква безработицата сред младежта в света тази година да бъде 12,7 процента и да остане на същото високо равнище най-малко четири и повече години, съобщи Асошиейтед прес. Според организацията почти 75 милиона души на възраст между 15 и 24 година са безработни в целия свят, което е с 4 милиона повече спрямо 2007 година.
Организацията, чиято централа е в Женева, посочи днес в доклад "Световни тенденции за заетостта на младите", че равнището на безработица сред младежта, което за миналата година е било 12,6 процента, е останало близо до най-високата си кризисна точка през 2009 година в разгара на световната финансова криза.
МОТ допълва, че зад данните за равнището на безработица сред младите всъщност има още 6,4 милиона младежи, които на практика са се отказали да търсят работа заради икономическите проблеми и като се вземат предвид тези млади хора, равнището на безработица за миналата година би достигнало 13,6 процента. Изпълнителният директор на сектора по заетостта към МОТ Хосе Мануел Саласар- Ширинакс посочи, че в най-сложна ситуация заради кризата са се оказали развитите страни и държавите от ЕС, в които не е бил постигнат значителен напредък при намаляването на безработицата сред младите, която може да достигне 18 процента тази година, допълва ИТАР-ТАСС. По думите му в не по-малко сложна ситуация са страните от Източна и Централна Европа , където равнището на безработицата сред младежта е била 17,8 процента през 2011 година. Това е с 0,6 процента повече от 2008 година, но има понижение с 2,9 процента спрямо пиковите кризисни показатели, обясни Саласар-Ширинакс. Според доклада ситуацията би могла да се промени от разумна национална политика в тази област, която да включва макроикономически аспекти, мерки за данъчно стимулиране на компаниите, които взимат на работа млади хора в разгара на кризата, правителствени програми за обучение на младежи и осигуряване на социална защита за тази възрастова група.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163