EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Московски съд санкционира UBS и Credit Suisse

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Московски съд санкционира UBS и Credit Suisse

mail15:40 | 18.08.2023прегледи 604 коментарикоментари 0


Московски съд забрани на швейцарската банка Ю Би Ес (UBS), както и на придобитата от нея "Креди сюис" (Credit Suisse) да се разпореждат с дялове в техните руски дъщерни дружества. Това показват съдебни документи, публикувани след искане от руската "Зенит банк" (Zenit Bank), която се опасява от загуби, ако швейцарските кредитори напуснат Русия, съобщи Ройтерс.

"Зенит банк" е представила изявление пред съда, в което посочва, че според нея руските дъщерни дружества на Ю Би Ес и "Креди сюис" се готвят да прекратят дейността си в Русия. Това би изложило руската банка на риск от евентуални загуби, свързани със заем, отпуснат през октомври 2021 г.

Тогава руската банка се е присъединила към споразумение за предоставяне на синдикиран заем на базираната в Люксембург земеделска фирма "Интергрейн" (Intergrain), за която функцията на кредитен агент изпълняваше "Креди сюис".

През ноември 2021 г. "Зенит банк" е прехвърлила 20 милиона долара на "Интергрейн". След наложените западни санкции на банката обаче, "Креди сюис" я е уведомила, че няма да превежда плащания към нея, свързани с кредита за "Интергрейн".

"Креди сюис" и Ю Би Ес са отказали коментар по въпроса при запитване на Ройтерс. 

Съдебните документи показват още, че "Зенит банк" е подала молба за временни мерки, отправяйки искане към съда да конфискува средства, принадлежащи на "Креди сюис" и Ю Би Ес, както и да забрани разпореждането им с акции.

Искането на руския кредитор за конфискация на средства не е удовлетворено, а следващо съдебно заседание е насрочено за 14 септември.

Миналата седмица московски съд конфискува активи в Русия на американската "Голдман Сакс" (Goldman Sachs), включително 5-процентов дял в "Детски свят", най-големият търговец на дребно на играчки в страната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037