EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Московски на преговори в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Московски на преговори в Германия

mail09:30 | 28.11.2011прегледи 518 коментарикоментари 0


Разпоредил съм на ръководството на БДЖ да проведат разговори със стачните комитети и да обсъдят КТД. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в предаването "Неделя 150".  Всичко зависи от стачните комитети. Нека да се върна от преговорите с кредиторите в Германия и ще преговаряме и със синдикатите.
Обясних, че темата е силно политическа вече, тъй като нещата не опират само до институцията, финансирала сделката. В Германия има Държавно експертна застрахователна компания и обезпечението за тази сделка минава през МИЕТ и техния държавен бюджет, каза той. По думите му става дума за 156 млн. евро. Министърът съобщи, че в понеделник заминава за Германия.
Ако г-н Бунев има желание нека да изпратят техен представител на преговорите с мен, за да видят колко сериозно положението, предложи Московски.
Ако кредиторите престъпят към изискване на обезпеченията, абсолютно се обезсмисля ефекта от тази стачка. Водили сме преговори. За нас няма друга алтернатива освен прилагане на тези непопулярни мерки, обясни той.  В ж.п. инфраструктурата до 2014 година инвестираме над 1,5 млрд. Няма такова нещо правено до момента. В сектор БДЖ предстои приватизация на "Товарни превози", оптимизация на "Пътнически превози". Абсолютно категорично чрез бързи мерки за оздравяване на БДЖ и довеждане до състояние, в което може да получава и финансиране, и доверие. Всички тези неща минават през непопулярни мерки, обясни транспортният министър.
Председателят на Синдиката на българските железничари към КНСБ Петър Бунев коментира, че нито един стачен комитет досега не е поканен да седне на масата на преговорите с ръководството.


 


Тагове: мотриси, БДЖ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039