EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Москва – 1.2 евро за час паркинг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Москва – 1.2 евро за час паркинг

mail18:00 | 07.06.2013прегледи 614 коментарикоментари 0


Броят на колите е намалял с една четвърт в центъра на Москва след въведеното в събота платено паркиране, съобщи заместник-кметът на руската столица Игор Кузнецов, цитиран от Франс прес. Над една трета от платените места за паркиране при тарифа от 50 рубли на час (1,20 евро) остават празни, уточни той. Москва, чиито жители са 10 милиона, до голяма степен се е вдъхновила от системата за паркиране в Ню Йорк и Париж, но адаптирайки я към местната действителност. Така например колонките за плащане не приемат пари в брой, за да се избегне вандализмът, изтъкна заместник-кметът.
Водачите плащат престоя си с предплатени карти или с есемес. Цената на час остава по-ниска, отколкото в Париж или Виена, посочи той. Глобата за неплатено паркиране .възлиза на 2500 рубли (60 евро).
Паркирането остава безплатно за водачи инвалиди, които обаче трябва да се сдобият с разрешително. Въвеждането на платеното паркиране цели да се намали трафикът в центъра на града, блокиран през последните години от гигантски задръствания и затруднен от хаотичното паркиране. Системата за движение по улиците на Москва е наследена от съветско време, когато частните автомобили бяха недостижим лукс за повечето съветски граждани.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg