EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Москва става световен финансов център

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Москва става световен финансов център

mail13:30 | 16.06.2011прегледи 1052 коментарикоментари 0


Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че може да реши проблемите на руската столица и да я превърне в световен финансов център въпреки ширещото се безпокойство от корупцията, бюрокрацията и все по-големите задръствания по улиците, предаде Ройтерс.
Седем месеца след като бе назначен от президента Дмитрий Медведев, Собянин посочи, че подобряването на градския транспорт и намаляването на корупцията са приоритетни за него, за да направи града по привлекателен за живеене и инвестиране. Дори и Собянин, който е близък до премиера Владимир Путин, признава, че при инвестирането в Русия има известни рискове, но според него възможните печалби са големи. "Най-големият плюс на Москва е, че е столица на Русия", посочи той в интервю за Ройтерс в навечерието на инвестиционния форум във втория по големина руски град Санкт Петербург. "Тук са най-големите финансови потоци, централите на най-големите финансови компании също са тук", добави Собянин. "Ако говорим за възможните приходи от инвестиции в Русия, в
Москва, мисля че възвръщаемостта на инвестициите е значителна. Има, разбира се, значителен риск от загуби, но това е въпрос на управление и професионално взимане на решения.", посочи московският кмет.
Москва привлича повече инвестиции от останалите руски градове и представлява около една четвърт от руската икономика, която възлиза на 1,5 трилиона долара. Много чуждестранни инвеститори отлагат идването си в Москва заради високата цена на живота, включително свръхвисоките цени за квартири и жилища в центъра на града, дългите зими, трафика, замърсяването и съмненията във върховенството на закона и сигурността след няколкото бомбени атентата. Въпреки това Медведев и Путин искат градът, чийто жители наброяват 10,5 милиона души, да стане един от главните световни финансови центрове до 2020 година.
"Трябва да създадем условия да се чувстват (инвеститорите) удобно", каза Собянин, който ще навърши 53 години на 21 юни и бе назначен без обществено гласуване през октомври. По думите му неговата основна задача е да направи живота на московчани и на чужденците в Москва удобен. Той отбеляза, че негов главен приоритет е подобряването на обществения транспорт, а не толкова развитието на пътна мрежа, за да се насърчат жителите на града да използват по-малко собствените си автомобили и да се намалят задръстванията, които почти изцяло блокират града в пиковите часове. Собянин също така се бори срещу корупцията и бюрокрацията, които според инвеститорите са причината те да не идват в Русия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161