EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МОСВ: Сондажите за газ безвредни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МОСВ: Сондажите за газ безвредни

mail10:06 | 02.05.2016прегледи 1220 коментарикоментари 0


Прилаганата технология при проучванията за газ в Черно море е най-съвременната и е щадяща околната среда, е заявила Ивелина Василева - министър на околната среда и водите, цитирана в прессъобщение на МОСВ. По думите й са взети всички мерки, разработени са координационни действия и планове за недопускане на каквото и да е замърсяване.
Ивелина Василева отбелязва, че МОСВ полага големи усилия за опазване на чистотата на морските води. Близо 350 милиона лева са инвестирани чрез оперативната програма "Околна среда" /2007-2013 г./ в изграждането на пречиствателни съоръжения по цялото Черноморие, отбелязва тя.
МОСВ е отпуснало 750 000 лева, с които се подпомага финансирането на проект за изграждането на задържателен резервоар, за да не се повтори замърсяването от август миналата година в с. Лозенец. Съоръжението ще подпомага работата на съществуващата пречиствателна станция в случаи на пренатоварване, като ще задържа част от отпадните води и ще ги преработва през нощта. От МОСВ отбелязват, че кметът на община Царево гарантира навременното изграждане на съоръжението до новия летен сезон.


Тагове: сондажи, газ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg