EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МОСВ иска рециклиране на строителните отпадъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МОСВ иска рециклиране на строителните отпадъци

mail15:50 | 20.12.2010прегледи 1746 коментарикоментари 0


В Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ се разработва проект на Национална стратегия за управление на отпадъците от строителството и разрушаване на сгради /ОСРС/ за периода 2010-2020 г., съобщи пресцентърът на МОСВ.Подготвя се и проект на Наредба за управление на ОСРС.
Целта е да се насърчи рециклирането и оползотворяването на отпадъците от строителството, за да се постигнат заложените цели за рециклиране и оползотворяване на строителните отпадъци - най-малко до 70 на сто от теглото им до 2020 година. Рециклираните материали, които ще се използват, следва да отговарят на определени стандарти, за да бъдат предлагани на потребителите.
Финансови анализи показват, че дейностите по третиране на строителни отпадъци са рентабилни и привлекателни за частни инвестиции, отбелязват от МОСВ.
За налагането на новия подход при управление на строителните отпадъци в страната се обсъжда въвеждането на изискване към лицата, които извършват разрушаване и строителство, да разработват специален план за управление на отпадъците от строителството и разрушаването на сгради. Обсъжда се вариант планът да стане част от строителните книжа на обектите.
Предвиждат се и преференции при търговете за обществени поръчки, когато се използват рециклирани строителни материали.
Очаква се окончателният вариант на проектодокументите да бъде предоставен за обществен достъп до средата на януари 2011 година.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4182