EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МОСВ затяга контрола за въздуха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МОСВ затяга контрола за въздуха

mail12:10 | 10.08.2018прегледи 722 коментарикоментари 0


Министърът на околната среда и водите Нено Димов е бил запознат с резултатите и препоръките от одитен доклад за ефикасността и ефективността на мерките, предприети от националните и местните власти за борба срещу основните източници на замърсяване на атмосферния въздух в големите градове за периода от 1 януари 2014 г. до 31 декември. Докладът е бил представен пред министъра от председателя на Сметната палата Цветан Цветков и екипа, извършил одита, съобщи Палатата. По препоръката на Палатата за подобряване на контролната и санкционна дейност на МОСВ върху дейността на кметовете и длъжностните лица в общините за изпълнение на адекватни и ефективни програми за управление на качеството на атмосферния въздух, министър Димов е уверил, че се подготвят мерки за повишаване на контрола. Също така ще се работи заедно с общините с нарушено качество на атмосферния въздух за информационни кампании сред населението за намаляване на замърсяването.
    По отношение на препоръката на Палатата за създаване на консултативен съвет към министъра на околната среда и водите за компонент "въздух", министър Димов е посочил, че такъв орган е в процес на формиране. Предприемат се и действия за подпомагане на общините за споделяне на опит за изпълнението на мерките от програмите за управление на качеството на въздуха и дейности за борба срещу замърсяването му.
     За изработването на национална програма за качество на атмосферния въздух се очаква и окончателен доклад на Световната банка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg