EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Монтана търси шлосери, стругари, заварчици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Монтана търси шлосери, стругари, заварчици

mail15:34 | 02.02.2018прегледи 11200 коментарикоментари 0


Областният управител на Монтана Росен Белчев съобщи, че през последните дни е провел серия от срещи с представители на бизнеса от Монтана и региона с цел събиране на мнения какви специалности трябва да се изучават в бъдещия държавен професионален колеж в Монтана.
Най-голяма част от работодателите са поискали в него да се обучават специалисти по металообработка - шлосери, стругари, заварчици, фрезисти и т.н, а също специалисти в шивашкото производство. Имало е и малко предложения за обучение на програмисти и селскостопански специалисти. До края на февруари т.г. областната управа ще обобщи предложенията и ще ги внесе в министерството на образованието, обяви областният управител. Той уточни, че в бъдещия държавен професионален колеж ще се дава висока степен на квалификация и ще има обвързаност с университети, ако колежаните продължат обучението си при тях, то да бъде в по-кратки срокове като се признават част от изпитите.
"С разкриването на държавния професионален колеж искаме да задържим младите хора в нашия прекрасен град и регион Монтана, като им дадем възможност за обучение и реализация", обяви областният управител. Той заяви, че се надява колежът да приеме първият си випуск още през есента на тази година./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg