EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Монтана с видеонаблюдение на сметосъбирането

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Монтана с видеонаблюдение на сметосъбирането

mail18:05 | 25.09.2019прегледи 740 коментарикоментари 0


Община Монтана въведе система за видеонаблюдение на сметосъбирането и контейнерите за отпадъци. Кметът на града Златко Живков подписа споразумение с мобилния оператор, изградил системата.
В момента се наблюдават 747 от 850 контейнера в Монтана. Посредством мобилно приложение всеки от гражданите ще може да научи през телефона си кой контейнер е пълен и кой празен и къде да изхвърли своите битови отпадъци. Същата информация ще има и в общинската администрация, където на монитор ще се вижда всеки от контейнерите. Освен това ще се следят маршрутите на камионите за сметосъбиране и въз основа на това ще се оптимизира движението им. Така ще се засили контролът над сметосъбирането, ще се харчат по-малко пари за него и тази дейност ще стане по-прозрачна за гражданите, обяви кметът на Монтана Златко Живков.
Системата за видеонаблюдение на сметосъбирането и контейнерите за смет е част от проекта "Умен град", по който работи Монтана. Този проект цели да оптимизира голяма част от дейностите на общината и да ги направи по-прозрачни за гражданите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg