EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Монтана: +7 млн. лв. по-висок бюджет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Монтана: +7 млн. лв. по-висок бюджет

mail17:02 | 24.01.2018прегледи 22112 коментарикоментари 0


Бюджетът на община Монтана за тази година - 42 милиона лева, е със 7 милиона лева над миналогодишния, съобщи кметът на Монтана Златко Живков на среща с общинските съветници в града.

"И през тази година ще потвърдим политиката си за развитие на малките населени места", заяви Живков. Той уточни, че в бюджета са планирани 500 хиляди лева за ремонти на читалища, кметства и храмове във всичките 23 села на общината.

За областната болница ще бъде закупена нова апаратура за комплексна съдова и неврологична диагностика, както и техника за хирургично отделение на стойност 50 000 лева. Ще бъдат инвестирани средства в SMS система за паркиране, автобусни спирки и детски площадки. В бюджета са заложени 20 000 лева за фонд "Ин витро" и 25 000 лева за безплатно пътуване на пенсионерите над 70-годишна възраст. Общинската власт ще продължи да изпълнява социалните си ангажименти към клубове на пенсионери и хора в неравностойно положение, обяви още кметът.

В бюджета са отделени 493 000 лева за изработване на иконостас и за иконопис на новостроящия се православен храм "Свети Дух" както и за озеленяване на пространството пред него. Храмът ще бъде най-големия в Северозападна България. Строи се повече от 10 години. Досега община Монтана е отделила 2,8 милиона лева от бюджета си, средства са отпускани и от държавата.

В бюджета са предвидени 6,5 милиона лева за основни ремонти на улици, тротоари, обществени сгради, църкви, паркинги, детски площадки, укрепителни съоръжения и паркове. Най-големият обект е реконструкцията на улица "Индустриална" в Монтана.

Освен средствата в бюджета, община Монтана ще разполага с още 12,2 милиона лева по различни програми на ЕС и българското правителство. През 2018 година общината ще изпълнява 19 проекта, по които се предвиждат ремонти на училища, детски градини, паркове, улици.

"Бюджетът на Монтана за 2018 година е най-големият, който общината е имала досега. Това е голямо предизвикателство не само като изпълнение на приходите, но и като изпълнение на амбициозните проекти, които поставяме в приоритетите си за годината", заяви Златко Живков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg