EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Монтана - работа за млади висшисти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Монтана - работа за млади висшисти

mail10:45 | 10.09.2012прегледи 838 коментарикоментари 0


Безработните младежи, регистрирани в Бюрото по труда в град Монтана са близо 1000 души. Над 50% от стажовете завършват с наемане на работа при същия работодател. Областният информационен център и дирекция „Бюро по труда” в Монтана организираха среща за младежи с висше образование до 29 години, регистрирани като безработни. ОИЦ-Монтана представи целите на 7-те ОП в България и основните етапи при изготвяне на проектно предложение.

„Изключително важно е всеки един младеж да знае за възможностите, които предоставят оперативните програми за стаж, преквалификация и обучение. Всичко това повишава уменията и възможностите им и им дава реални шансове да намерят своето място на пазара на труда”, заяви по време на откриването на срещата управителят на ОИЦ-Монтана Александрина Здравкова.
Популярна е схемата „Ново начало – от образование към заетост”. Кандидатстването по нея е чрез заявления, подавани от работодателите и безработните младежи в бюрата по труда. Могат да участват и младежи със средно образование или такива, които са дипломирани висшисти и нямат трудов стаж по придобитата образователна степен. Програмата дава възможност както за наемане на работа, така и за придобиване на практически умения чрез наставничество.
Значими за младежите са програмите „Подкрепа за заетост” – за хора с по-ниско образование и квалификация, „Първа работа” – насочена към младежи които нямат или искат да подобрят своята професионална квалификация и да стажуват при работодател за първи път и „Старт в администрацията”, която осигурява стаж в държавната и местна администрация на МТСП и МЗ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg