EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Монбат" продава дъщерна фирма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Монбат" продава дъщерна фирма

mail12:01 | 27.05.2022прегледи 1407 коментарикоментари 0


"Монбат Груп", чрез компанията-майка "Монбат" АД и дъщерното дружество "Монбат Рисайклинг" ЕАД сключиха споразумение за продажбата на 100 процента от капитала на базираната в Германия компания "Монбат холдинг" (Monbat Holding GmbH), съобщава "Монбат" през сайта на Фондовата борса.

"Монбат холдинг" е посредническа холдингова структура на "Монбат Груп", притежаваща 100 процента от "ЕАС бетърис" (EAS Batteries GmbH (EAS) и 100 на сто от "Монбат ню пъуър" (Monbat New Power GmbH (MNP). ЕАС отговаря за оперативния екип и извършва търговските дейности в литиево-йонната дивизия на "Монбат", а "Монбат ню пъуър" притежава завода, оборудването и друга собственост, включително патентите, лицензите и разработените в компанията изобретения и ноу-хау.

Трите компании - "Монбат Холдинг" (холдингова структура),  "ЕАС бетърис"  (оперативна структура) и "Монбат ню пъуър" (структура, стопанисваща активи) формират литиевойонната дивизия на "Монбат".

Споразумението за продажба на 100 процента от дяловия капитал на "Монбат холдинг" подлежи на финализиране, включително на всички регулаторни одобрения.

Купувач на акциите на "Монбат холдинг" е британската компания "Бритишволт" (Britishvolt) - пионер в батерийната индустрия, чиято дейност е фокусира върху разработването на технологии за батерии от следващо поколение и свързаните с тях изследвания и решения. "Бритишволт" работи за развитието на бъдещето на електрическия транспорт и устойчиво съхранение на енергия, като произвежда най-добрите в класа, нисковъглеродни, устойчиви и отговорно разработени технологии за литиево-йонни батерии.

Стойността на сделката за акциите на "Монбат холдинг" е 36 млн. евро.

Акциите на "Монбат" А поскъпнаха на фондовата борса днес с 4,55 на сто до 5,75 лева.

/БТА/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990