EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МОМН фиксира приоритети за финансиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МОМН фиксира приоритети за финансиране

mail14:15 | 12.04.2012прегледи 557 коментарикоментари 0


Работна група към МОМН ще разработи приоритетите, целите и мерките в областта на образованието и науката и в резултат на това ще бъдат предложени инструментите, от които те да бъдат финансирани през следващия програмен период 2014 - 2020 г. Това съобщи за EconomyNews.bg пресслужбата на министър Томислав Дончев.
„Образованието е основен приоритет за България и то трябва да бъде застъпено чрез съответните мерки във всеки финансов инструмент, посочен в одобрения от Министерски съвет списък с тематични цели и програми за периода 2014-2020 г“, заяви министър Дончев, който представлява България в европейския дебат и преговорите за бъдещето на кохезионната политика на ЕС. По думите му финалното решение за броя и вида на оперативните програми, които да действат в България до 2020г., предстои да бъде обсъдено с Европейската комисия.
На своето редовно заседание от 11 април правителството одобри списък с тематичните цели, които да бъдат включени в Договора за партньорство на Република България за следващия програмен период, както и броя програми и водещи ведомства за разработването на всяка от тях. Решението предвижда намаляване броя на финансовите инструменти от 7 на 6, като до 2020г. в България ще могат да се разработват проекти по оперативни програми за развитие на човешките ресурси (с водещо ведомство МТСП), регионално развитие (МРРБ), иновации и предприемачество (МИЕТ), околна среда (МОСВ) и транспортна инфраструктура (МТИТС).
Взетото от кабинета решение е ключова стъпка в процеса на програмиране на средствата от Европейския съюз в България, регламентиран от Постановление № 5 на Министерския съвет от 18.01.2012 г. С одобряване на документа стартира дейността на Работната група за разработване на Договора за партньорство на Република България за програмния период 2014-2020 г., както и за създаването на тематични работни групи за изготвяне на отделните програми.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg