EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Може да очакваме ново силно поскъпване на SOFIX скоро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Може да очакваме ново силно поскъпване на SOFIX скоро

mail13:41 | 02.12.2009прегледи 813 коментарикоментари 0


SOFIX почти не се измени в ценово изражение през последния месец. Спрямо предишния ми анализ (от 02.11.2009 г.), индексът се намира на почти същите нива. Волатилността през последните седмици силно намаля и дневните изменения са изключително малки. Това пък доведе до съществена промяна в настроенията на пазара: все повече инвеститори започват да са убедени, че българският фондов пазар няма да направи нищо през следващите месеци предвид на изключително вялата търговия. От гледна точка на настроенията, условията сега са идентични на тези, които наблюдавахме в края на юли, непосредствено преди силното поскъпване през август.


Графичният ми анализ остава без промяна. Поскъпването от март досега остава в почти перфектен възходящ канал, което ни гарантира, че движението нагоре е корективно. Спадът от върха от септември при 515 пункта е също очевидно корективен, което пък ни гарантира, че няма формиран връх. Така, съвсем скоро може да очакваме ново силно поскъпване, което да доведе до нов връх за SOFIX и последващо поскъпване към 600/650 пункта. Анализът ми на по-голямата картина (седмичната графика) също остава непроменен и там целта на средносрочното поскъпване от дъното от тази година остава при 910 пункта. От гледна точка, на вълновата интерпретация на поскъпването от март досега, с оглед на това, че всички движения са корективни и отнемат приблизително еднакво време, най-логичната фигура за това поскъпване е Diametric. Почти перфектният възходящ канал не подкрепя напълно тази фигура, но към момента тя остава предпочитаната от мен структура.

Надолу, само спад под 430 пункта ще е сигнал за по-голяма слабост и ще наложи преразглеждане на представения анализ. Дори и такъв спад обаче най-вероятно няма да направи по-голямата картина негативна.
Анализът има информационен и образователен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Източник: Infostock.bg


Тагове: sofix, поскъпване
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg