EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Модни и спортни магазини доминират моловете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Модни и спортни магазини доминират моловете

mail11:15 | 03.02.2014прегледи 932 коментарикоментари 0


Модните и спортни магазини са най-активните наематели в търговски центрове, показват данни на специализирана агенция. Отдаваемите площи в съвременни търговски центрове се увеличиха с 18% през 2013 г. с откриването на лайфстайл мола Paradise Center в София и първия мол от открит тип в Бургас – Strand, според известна консултантската фирма.
„Paradise Center отвори врати с подписани договори за 80% от площите през март и в края на годината премина здравословното ниво от 95%, което позволява работа на пълен капацитет и обновяване на микса с нови големи наематели. Въпреки че потреблението е в стагнация, той доказа, че големите, добре обмислени проекти са привлекателни за търговските вериги“, казва Росен Генев, мениджър „Търговски площи“ .
Освен към столицата през 2013 г. търговците се ориентираха и към водещите молове в другите големи градове. „Силните продажби през летния туристически сезон ги мотивираха да търсят локации в морските градове“, коментира Генев.
Също през 2013 г. „Панорама мол“ в Плевен стана първият голям търговски проект, рестартиран с обновена концепция. Очаква се той да бъде единственият, който ще отвори врати в първата половина на 2014 г., както и първия извън София и Бургас от 2010 г. насам.
„Големите търговски компании имат нужда от нови клиенти, за да постигат целите се за растеж на оборотите. Когато наемите са на разумни нива, решенията се взимат бързо. „Панорама мол“ имаше подписани договори за 65% от площите в края на годината“, каза Генев.
Той обобщи още: „Условията в търговията на дребно бяха предизвикателни през 2013. Въпреки това интересът към водещите проекти се запази и тяхната заетост беше стабилна.“

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg