EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Модната къща Christian Lacroix почти спира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Модната къща Christian Lacroix почти спира

mail17:40 | 01.12.2009прегледи 527 коментарикоментари 0


Търговският съд в Париж реши са бъде приложен оздравителният план на собствениците на модната къща Christian Lacroix, предвиждащ закриване на по-голямата част от дейността й и съкращаване на над 100 работни места, предаде Франс прес.
Президентът и главен изпълнителен директор на компанията Никола Топиол не изключи възможността за по-нататъшно "решение за придобиване", което би позволило да се съхрани предприятието.
Планът на група Falic, собственик на модната къща, предвижда съкращаването на повечето работни места и на изработка на луксозни модели и конфекция.
Единствено десетина служители ще продължат работа, за да сключват договорите за лицензи за аксесоарите и парфюмите на модната къща.
Създадена през 1987 година с подкрепата на световния лидер в сферата на лукса LVMH, през 2006 година къщата бе продадена на американската компания Falic, специализирана в безмитната търговия, модната къща отчете загуба от 10 милиона евро през 2008 година при оборот от 30 милиона евро.
Нито един от потенциалните купувачи не депозира навреме  чек с финансови гаранции, което попречи за продажбата на модната къща. Племенникът на монарха на Аджман (едно от седемте Обединени арабски емирства) шейх Хасан бен Али ал Наими, с
когото френският моден дизнайнер беше съдружник, предвиждаше общ бюджет от 100 милиона евро за изчистване на  пасивите, за покриване на загубите при новото лансиране на марката и за нейното развитие.
Кристиан Лакроа, който от юли прилага оздравителен план, отсъстваше от последните дамски модни дефилета  през октомври в Париж. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014