EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мобилно приложение за градския транспорт в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мобилно приложение за градския транспорт в София

mail16:00 | 16.06.2010прегледи 1621 коментарикоментари 0


Софтуерната компания Сирма Мобайл, която е част от Сирма Груп Холдинг, създаде приложение за мобилни телефони, позволяващо на потребителите да се информират по всяко време за местоположението на автобусните спирки, разстоянието и пътя до тях, както и след колко време пристигат автобуси, трамваи, тролейбуси и метро. Програмата се нарича „Софспирка“. Тя е разработена за бързо налагащата се мобилна платформа Android, а екипът скоро ще създаде нейни версии и за другите най-популярни операционни системи за смартфони.
Приложението работи посредством вградените в много от съвременните телефони GPS модули, които спомагат за определяне на точното местоположение на потребителите, след което техният телефон получава информация от сървър на Сирма Мобайл, за местоположението на спирките и това на автобусите от градския транспорт. Компанията ще участва със „Софспирка“ в конкурса на М-Тел за създаване на Android базирани приложения с локален характер.
Приложението „Софспирка“ е особено актуално, предвид тежките задръствания в столицата и липсата на актуална информация за пристигащите автобусите, както и предвид честите промени в местоположението на спирките и маршрутите на рейсове и трамваи през последните месеци.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg