EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мобилните оператори - огромен ръст на трафика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мобилните оператори - огромен ръст на трафика

mail10:45 | 23.05.2012прегледи 467 коментарикоментари 0


Христо Воденов, БТА
Мрежите на мобилните оператори издържаха на натоварването след земетресението през миналата нощ, показват данните на компаниите. Върху мрежата на "Мобилтел" няма поражения, тя остава стабилна  и функционира нормално след земетресението, съобщиха от  пресцентъра на оператора. Компанията успя да се справи с  повишения трафик в часовете след първоначалния трус и   последвалите го вторични земетресения, които бяха усетени на  територията на цялата страна, се посочва в съобщение от  оператора.
В последвалите след труса часове в мрежата на "Мобилтел" беше  регистриран средно 20 пъти по-голям трафик от обичайния за това  време на денонощието, като в минутите след първия трус е  регистриран 30 пъти по-голям трафик.
"Глобул" регистрира двайсет пъти повече обаждания и  седемкратен ръст на SMS-трафика спрямо обичайнoто за този  интервал от денонощието в първите часове след земетресението в  района на Перник и столицата информират от компанията. Само в  района на двата града в часовете между 3.00 и 5.00 абонатите на  "Глобул" са водили около 1,5 милиона разговори.  Непосредствено след земетресението мрежата на "Глобул" остана  стабилна и успешно се справи с обслужването на изключителния  ръст в трафика. Не бяха регистрирани никакви поражения в  мрежовата инфраструктура на оператора, а всички съоръжения  продължават да работят нормално, осигурявайки непрекъсната
мобилна услуга за клиентите, посочват от компанията. В периода след днешното земетресение операторът "Виваком" не е  отчел прекъсване на работата на елементи от мобилната си мрежа.  Има сериозно нарастване на трафика в Перник и в София, като  капацитетът на мрежата е бил достатъчен, за да поеме нарасналото потребление.
В Перник трафикът в нощта на труда между 3.00 и 4.00 часа е бил 1,9 пъти над  наблюдавания в най-натоварения час през деня, а между 4.00 и  5.00 ч. повишението е 1,3 пъти. В София трафикът между 3.00 и  4.00 часа сутринта е бил средно 20 на сто над регистрирания в  най-натоварения час през деня. Конкретно за кварталите "Люлин",  "Обеля" и "Надежда" нарастването на трафика е още по-голямо - 37 процента. Претоварване на мрежата не е наблюдавано, допълват от компанията.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158