EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мобилен аудиогид и аудиотурове в Кюстендилско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мобилен аудиогид и аудиотурове в Кюстендилско

mail13:03 | 09.09.2016прегледи 735 коментарикоментари 0


Мобилен аудиогид въведе музеят в кюстендилското с. Раждавица. В експозицията към местното читалище "Светлина" са представени автентични грънчарско колело, стан за тъкане, дърводелски тезгях за изработка на икони, както и изработката на конопени ризи и тъкани, занаят, застъпен в миналото в населеното място и района. Безплатното мобилно приложение е достъпно за всеки посетител, който може да отвори съдържанието и да чуе историите за експонатите чрез специален код.

Мобилните технологии все повече навлизат в живота ни и вече не можем да си представим ежедневието си без смартфони, таблети, социални мрежи и други полезни устройства и приложения. Музеите също се включват в тази мобилна революция чрез нови начини за представяне на експонатите си, обясниха от музея в Раждавица.

Използването на разработеното мобилно приложение позволява на държавни и частни музеи, туристически информационни центрове, блогъри, краеведи, екскурзоводи и пътешественици да споделят своите истории с посетителите и гостите си, разказа един от сътрудниците - Анатоли Костов.

Освен мобилния аудиогид, в Кюстендил е въведен и мобилен аудиотур. На него са качени 18 от най-атрактивните и посещаваните туристически места и обекти - художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора", средновековния храм "Св.Георги", Регионалния исторически музей.

Чрез мобилното приложение може да се получи допълнителна информация за съответния обект.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg