EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

МО отнема абсурдни добавки към заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МО отнема абсурдни добавки към заплати

mail16:06 | 06.04.2010прегледи 2928 коментарикоментари 0


Изправеното пред фалит военно министерство ще продава автомобили и ще отнеме абсурдни допълнителни плащания към заплатите на военнослужещите, за да осигури текущата си издръжка, съобщава Mediapool.bg.
Военният министър Аню Ангелов съобщи във вторник, че смята да преустанови изплащането на допълнителни средства за служене в отдалечени гарнизони, тъй като такива гарнизони вече няма. Вече няма да се плащат и "височинни" възнаграждения, каквито се давали, когато някой, примерно, отиде по някаква работа до Боровец. Ще бъде редуциран и широкият кръг лица, които получават допълнително средства за работа в подземни обекти.
Съкращенията на тези заплащания трябва да доведат до годишното спестяване на 3-4 млн. лева.
В същото време Ангелов отчете трудности при освобождаването на армейските имоти с отпаднала необходимост, които са единствената възможност за осигуряването на допълнителни приходи за министерството.
В общините с лоши оферти за армейски имоти, продажбите се бавят
Аню Ангелов повтори амбицията си до края на мандата си министерството да няма на разпореждане имоти с отпаднала необходимост, но съобщи за изоставане в плана за реализирането на тази цел.
Ангелов обяви, че МО отказва да предоставя безвъзмездно на общините части от имоти. Местната власт ще трябва да поема целите имоти, съответно с разходите за охраната им и поддръжката. Освен това Ангелов иска с предоставянето на имоти да се чистят данъчни задължения на министерството към определени общини.
Много време изисква и продажбата за имоти на стойност над 1 млн. лева, тъй като те трябва да минат през Министерския съвет. Ангелов съобщи още, че се отказва от практиката министерството да изисква при търгове 50% от началната цена като гаранция.
Задържаният наскоро бивш военен министър Николай Цонев обаче твърдеше, че по-високата гаранция е нужна, за да се предотвратят схеми, при които победителят в търга се отказва за сметка на втория, който е предложил в пъти по ниска оферта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg