EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Многоетажни паркинги в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Многоетажни паркинги в Пловдив

mail18:05 | 27.10.2017прегледи 10335 коментарикоментари 0


През следващите години в Пловдив ще бъдат изградени многоетажни паркинги, които да поемат трафика от централните улици на града. Достъпът на автомобили в центъра постепенно ще бъде ограничаван и ще се увеличават пешеходните зони.

Многоетажните паркинги, които ще поемат автомобилите, ще бъдат изградени на две места - улица "Любен Каравелов" на мястото на бившия диагностичен център 6 и до Хуманитарната гимназия на улица "Четвърти януари".

Междувременно, Общинският съвет на Пловдив отпусна 4,6 млн.лв. за най-голямото залесяване в най-новата история на града. На площ от 655 декара в следващите 5 години ще бъдат засадени дървета, предимно местни видове – явор, ясен, чинар, дъб, липа, върба. Територията обхваща пространството от Гребния канал, по река Марица, до Околовръстния път, помпените станции на ВиК и моста на река Първенецка.
 
Новата зелена зона ще се раздели на 4 подзони. Към всяка една от тях ще се реализират различни мерки за облагородяване, озеленяване, обособяване на места за отдих и разходки, изграждане на алеи от естествени материали.
 
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg