EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Много силен долар & слабо евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Много силен долар & слабо евро

mail10:55 | 02.09.2014прегледи 1959 коментарикоментари 0


Курсът на еврото остана под прага от 1,32 долара, като се понижи до нов 12-месечен минимум, предаде ДПА.Тази сутрин на междубанковия валутен пазар единната европейска валута се разменяше за 1,3115 долара - най-ниското равнище от септември 2013 година. Вчера Европейската централна банка (ЕЦБ) определи референтен курс от 1,3133 долара за едно евро.
Вчера еврото стигна близо едногодишен минимум спрямо долара в резултат на слаби икономически данни и несигурността около кризата в Украйна, предаде Асошиейтед прес. Единната европейска валута поевтиня до 1,3119 долара, след като изследване показа, че промишленият сектор в еврозоната е загубил инерция през август. Еврото не имало толкова нисък курс от началото на септември миналата година.
Кризата в Украйна също помрачава икономическата перспектива за валутния съюз. Несигурността около това как ще се развие конфликтът накара бизнесът да бъде колеблив в инвестициите, отбелязва АП. По-рано Markit отчете окончателно, че индексът на мениджърите по доставките (Пи Ем Ай - PMI) е на равнище 50,7 пункта - най-ниското от над една година и под юлското ниво от 51,8 пункта и предишната оценка от 50,8 пункта.
Заводската активност в еврозоната и Азия е отслабнала през август след силния юли, заради спад на новите поръчки на фона на ескалиращото напрежение в Украйна и неравномерното възстановяване в Китай, съобщи Ройтерс.
Рязко забавяне на съживяването в промишлеността се наблюдава и във Великобритания, където миналия месец индексът Пи Ем Ай се е понижил до най-ниското си равнище от юни 2013 година.

Водещият индекс Никкей на Токийската фондова борса закри днешната сесия на най-високото си равнище от януари благодарение на поскъпването на долара, който доближи символичния праг от 105 йени, предаде Франс прес.
В края на търговията Никкей-225 прибави цели 192 пункта или 1,24 на сто и достигна 15 668,60 пункта.
Сесията бе много активна с 2,44 изтъргувани акции.При закриването на токийската борса доларът се разменяше за 104,80 йени, а еврото - за 137,67 йени. И двете валути отчетоха
повишение спрямо йената.
Вчера пазарите в САЩ, включително и Нюйоркската фондова борса, бяха затворени по случай официалния празник Деня на труда.
Денят на труда се отбелязва всяка година в САЩ и Канада презпървия понеделник на месец септември.
Основните индекси на водещите европейски фондови борси се повишиха в началото на днешната сесия, през която се очакват малко икономически показатели, за разлика от по-наситения край на седмицата, предаде Франс прес.
Водещият индекс във Франкфурт DAX нарасна с 0,49 на сто до 9525,15 пункта.
В Париж САС 40 се покачи с 9,67 пункта или 0,22 на сто до 4389,4 пункта.
FTSE-100 на Лондонската борса прибави 22,20 пункта или 0,33 на сто и бе на равнище 6847,51 пункта след откриването на търговията.
Инвеститорите също така са в очакване на заседанията на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Банк ъв Ингланд (Bank of England) този четвъртък
Котировките на петрола се движеха разнопосочно и тази сутрин в Азия, където инвеститорите все още анализират данните, показали забавяне в промишления сектор в Китай и Европа, предаде Франс прес.
Американският лек суров петрол с доставка през октомври поевтиня с 15 цента до 95,81 долара за барел в азиатската електронна търговия на Нюйоркската фондова борса.
Лондонският сорт Брент от Северно море със същия срок на доставка прибави само един 1 цент и цента му бе 102,80 долара за барел.
Данни за секторите на промишлеността в Китай и еврозоната, които са по-слаби от очакванията, не се отразиха благоприятно на склонността към риск, коментира френската банка Креди агрикол (Credit Agricole).


 


Тагове: евро, долар
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg