EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Млади фермери от Полша

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Млади фермери от Полша

mail13:38 | 29.10.2018прегледи 889 коментарикоментари 0


Ферма Фронтиера се намира в селски район в Североизточна Полша, като най-близкият голям град е на 80 км. Силвия е бивш университетски преподавател, Руслан - музикант, пътешественик, алпинист.

Преди 10 години купуват малко стопанство: 170 дка. пасища, 60 млечни овце и 3 крави. Произвеждат общо 12 вида твърди сирена от овче и краве мляко. Цените започват от 30 евро /кг. за кравите сирена и стигат до 40 евро за овчите.

Проблеми с продажбите нямат. Продават основно на гурме магазини и ресторанти и на място във фермата. Преди две години построяват нова сграда с малка мандра, магазин и дегустационна зала. През август т.г. имали 2700 посетители.

Тушинек е друг пример - малък крайпътен ресторант с хотел и магазин за фермерски храни започва да надгражда и да добавя стойност към услугите, които предлага - зеленчукова градина, оранжерия, ферма и мандра.

Отглеждат 60 млечни кози (местна подобрена) и 8 млечни крави. Оборите, доилната зала и мандрата са в една сграда. Произвеждат свежи сирена, типични за Полша (Тварог) и полутвърди сирена. Цялото производство се продава в магазина и в ресторанта. Гостите на хотела и хората, които обядват в ресторанта могат да наблюдават преработката през прозорците на мандрата. Страхотна обстановка, декорация, богат избор на местни продукти в магазина. Вкусна традиционна храна.

Това написа във Фейсбук Стоилко Апостолов, управител на "Биоселена". Снимките също са негови.


Тагове: Полша, ферма
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4151