EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Митниците изпълнили 180 % от плана си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Митниците изпълнили 180 % от плана си

mail12:45 | 01.10.2010прегледи 724 коментарикоментари 0


„Ние имахме стратегия, която е разположена във времето и всичко, което бяхме анализирали, започва да се случва. Вече втори месец преизпълняваме плана с 50-60% в повече”. Това коментира пред бТВ ген. Ваньо Танов, директор на Агенция Митници, предаде агенция Стандарт Нюз. „За септември ние имаме близо 180% изпълнение на плана, по отношение на ДДС имаме около 108% изпълнение на плана, и 96-97% по отношение на акциза”.
Ген. Ваньо Танов припомни, че всяка година приходите в първото тримесечие винаги са по-ниски. Важното е да достигнем края на годината с изпълнен план, добави митничар номер 1. Той отчете в цифри подобрените резултати и от алкохола, и от горивата.
Според Танов алкохолните босове никак не харесват строгия контрол, на който са поставени, но тези, които са "на светло" подкрепят действията на агенцията. Сформирали сме 10 екипа, които извършват проверки в данъчните складове дали са изпълнили исканията. „До момента от проверени 15 фирми - примерно 10 от тях са изпълнили напълно изискванията”, каза Танов. От миналата година въведохме присъствието на митнически служител при проверките, записва се номера на бандерола, всеки месец приходите нарастваха с около 10-15%, в момента имаме два пъти по-високи приходи по отношение на алкохол в сравнение с миналата година, категоричен бе Танов.
И при горивата Танов отчете покачване на приходите. "Имахме инспекция от МВФ, те също видяха, че при явен спад на потреблението, при нас обраното – няма спад по отношение на горивата, има качване. При тази икономическа ситуация повишаването на приходите не се дължи на нарастването на показателите в икономическо отношение, а в извеждане на част от сивия сектор на светло. В условията на криза ние можем да постигнем по-високи приходи, на базата на сивия сектор, заяви Танов.
По отношение на "сблъсъка" Дянков - Цветанов в оценките им за работата на Агенция Митници, Танов коментира, че "винаги има въпроси, по които има различие в позициите, за мен е по-важно тази позиция да бъде аргументирана. Министър Дянков е в най-тежкото положение, защото от него всички искат пари в условията на криза, а той трябва да направи така, че тези средства да стигнат за всички. И от тази гледна точка сигурно винаги ще има недоволни от Министерството на финансите”.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165