EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министър Цветков подаде оставка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министър Цветков подаде оставка

mail11:50 | 18.05.2011прегледи 1629 коментарикоментари 0


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията е подал оставка. Това е съобщил на днешното заседание на кабинета премиерът Бойко Борисов, каза пред журналисти военният министър Аню Ангелов. Мотиви за оставката не се съобщават.  Александър Цветков е присъствал на заседанието и докладвал свои проекторешения, допълни Аню Ангелов. Оставката бе изненада за групата на ГЕРБ, докото синият лидер Мартин Димитров коментира в парламента, че тази оставка е закъсняла. Както е известно Синята коалиция критикува от доста време транспортния министър за несправяне с сектора, както и заради според тях наличение на конфликт на интереси.

Днес оставка подаде и заместник-министърът на икономиката Марий Косев . Оставката бе приета от кабинета. Според лидера на  левицата Сергей Станишев освобождаването на заместник-министъра, който водеше преговорите с руската страна за АЕЦ "Белене", не е случайно. Той според думите на Станишев бил известен с това, че руската страна не го възприемала като сериозен преговарящ. "Като анекдот мога да ви споделя, че Кириенко е станал и напуснал преговорите с този заместник-министър, който представлява България, защото има очевидно по-важни и по-сериозни срещи”.
Станишев прогнозира  още в парламента, че през следващите седмици може да се очаква освобождаването и на други министри като Трайчо Трайков, Мирослав Найденов, Нона Караджова, но това не отменя нашето разбиране за вот на недоверие към кабинета, защото политиката се формира от министър-председателя, той носи отговорност за неговите министри.
Със своя заповед премиерът назначи на поста заместник-министър на икономиката Делян Добрев, съобщиха от правителствената информационна служба. Делян Александров Добрев е роден на 14. 05. 1978 г. в гр. Хасково, женен е, икономист по професия. До момента е народен представител, зам.-председател на Комисията по Икономическа политика, енергетика и туризъм към парламента. Висшето си образование г-н Добрев завършва в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ, специализирал е „Счетоводство и Финанси“ в Лондонския Университет по Икономика и Политически Науки, Лондон, Великобритания. В професионалната си кариера Делян Добрев работи в KPMG, Торонто, Канада, Областната управа на област Хасково, Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, Районен съд – Хасково. Владее английски език.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg