EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Министър Седларски оптимист за икономиката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министър Седларски оптимист за икономиката

mail12:01 | 06.02.2017прегледи 643 коментарикоментари 0


В българската икономика се случват много хубави неща, заяви в ефира на "Хоризонт" на БНР  служебният министър на икономиката Теодор Седларски, като допълни:

Виждам на опашка наредени пред министерството големи, ключови инвеститори, които питат министерството дали ще помогне, как е настроено то към влизането им в страната - тоест разчува се сред другите европейски партньори, че тук някой е инвестирал, има успех и те могат да дойдат. 

Във връзка с това министър Седларски очерта приоритетите: 

Министерството има задачата предимно да повиши тази разпознаваемост на България - като добра инвестиционна дестинация първо, и второ смятам като приоритет, че трябва да повишим още малко (разпознаваемостта) и сред самите българи - на България като една интересна дестинация за предприемачески инициативи - за млади хора, стартъпи, като допълни, че страната ни вече се е появила на картата на европейските стартъп общности и те я разпознават, обаче ние малко говорим за това. 

Теодор Седларски каза, че има предлагане на високотехнологични работни места, но за съжаление обезлюдяването и миграцията спират инвестиционните намерения:

Много от работодателите казват, че имат високотехнологични работни места, които изискват много добра квалификация, и изобщо - престижни, привлекателни работни позиции, за които обаче, за съжаление, малко се чува. И аз винаги съм казвал, че хората, голяма част от тях,  малко насилствено  изпращат децата си на Запад, а пък ние сега говорим за внасяне на други деца отвън, които да запълнят трудовия пазар. 

По отношение на оценката на работата на министерството през изминалите години министър Седларски каза, че има няколко казуса, за които има съмнения, и които се проверяват в момента, като се използват юридически консултации. Той съобщи, че е сформирана работна група към премиера за намаляване на административната тежест по отношение на малкия  и среден бизнес, като ще се търсят възможности това да се постигне с подзаконови актове, което е в правомощията на кабинета.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg