EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министър Павлова в Гоце Делчев и Разлог

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министър Павлова в Гоце Делчев и Разлог

mail14:15 | 12.06.2012прегледи 684 коментарикоментари 0


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова бе на работно посещение в градовете Гоце Делчев и Разлог. В рамките на визитите министърът представи пред обществеността програмата за енергийна ефективност и възможностите на населението да се възползва от европейските фондове.
До този момент по програмата на ПРООН направихме 50 сгради, натрупахме опит. Знаем как да помогнем на хората да прилагат мерките без излишна бумащина. Сега целта ни е да постигнем обновяването на 180 сгради, каза пред обществеността на Гоце Делчев министър Павлова. Тя допълни, че през следващия програмен период правителството ще преговаря за 200 млн. лева по тази програма, така че мерките за енергийна ефективност да се приложат върху повече сгради. Министър Павлова и екипът на МРРБ представиха подробно стъпките за кандидатстване по схемата за саниране.
Министър Павлова заедно с кмета на града Владимир Москов инспектираха и проекта за изграждане на градска среда в Гоце Делчев. Той е в размер на 8,5 млн. лв. и се финансира от Оперативна програма "Регионално развитие". Проектът обхваща рехабилитацията на 25 улици и изграждането на зелени площи. Близо 5000 души живеят на улиците, обект на обновяване.
В с. Баня, Разложко, министърът на регионалното развитие и благоустройството направи първа копка на проект "Адаптиране на паметниците на културно-историческото наследство за развитие на туризма в община Разлог". Общата стойност на проекта е 2,3 млн. лв.
По-късно през деня Лиляна Павлова откри и санирани детска ясла и градина в Разлог. Финансирането на мерките в размер на 867 000 лв. за енергийна ефективност в образователната инфраструктура е осигурено по ОПРР. Над 230 деца ще се възползват от обновените сгради./МРРБ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg