EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министър Караджова в Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министър Караджова в Брюксел

mail13:20 | 09.03.2012прегледи 304 коментарикоментари 0


В рамките на заседанието Датското председателство на Съвета си поставя за цел да бъде постигнато политическо споразумение по предложението за Регламент за изменение на Директива 2001/18/ЕО, с което се дава възможност за държавите-членки да ограничават или забраняват отглеждането на ГМО на тяхна територия. България подкрепя тези законодателни промени, предложени от Европейския съюз, като продължава да настоява основанията за забрана на вече разрешени ГМО да останат част от основното тяло на акта, а не да се включат в преамбюла към него.
Министрите ще проведат и дебат по предварително поставени въпроси върху предложението за Регламент на Европейския парламент и на Съвета за създаване на Програма за околната среда и действия в областта на климата (LIFE).
Очаква се Съветът на министрите на околната среда на ЕС да приеме заключения относно последващи действия по изменението на климата след Конференцията в Дърбан, както и по Пътна карта за преминаване към конкурентна нисковъглеродна икономика през 2050 г. и по предстоящата Конференция „Рио + 20: към устойчивото бъдеще”.
Снимка: Архив БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg