EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министър Игнатов лепи плочки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министър Игнатов лепи плочки

mail18:00 | 20.04.2012прегледи 675 коментарикоментари 0


Просветният министър Сергей Игнатов се включи в ученическото състезание „Облицовки и настилки“ като лично залепи фаянсова плоча върху стена. Това стана по време на Панорамата на професионалното образование. Нейното четвърто издание се състоя на 20 април в Международен панаир Пловдив, а организатор е Министерството на образованието, младежта и науката.  555 средношколци от 212 професионални гимназии участват във форума.
Освен състезанието по строителство, в рамките на ІV Панорама на професионалното образование в Пловдив бяха включени конкурси за приложна електроника, моден дизайн, готварство, хлебарство и сладкарство, сервитьорство и барманство, озеленяване и цветарство, фризьорство и грим, най-добра бизнес идея.
Бъдещите готвачи и сладкари се изявяваха наред с утвърдени майстори по време на турнирите за Националната кулинарна купа на България, които се провеждат на 20 и 21 март в Международен панаир Пловдив. Те са вече истински професионалисти, похвали младите кулинари Ути Бачваров пред министър Игнатов. Учениците бармани виртуозно забъркваха алкохолни и безалкохолни коктейли, избирайки съставките измежду 30 напитки.
На Международния панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2012 участваха 720 младежи от 108 фирми от България, Австрия, Румъния и Черна гора.  Младите икономисти мериха сили в 14 конкурса. Голямата награда за комплексно представяне на ТФ ФЕСТ 2012 взе ученическата банка „Дженеръл инвест банк“ от Националната търговско-банкова гимназия в София.
Приз за успешен дебют присъди Международен панаир Пловдив на две студентски фирми от Нов български университет - „Одит файнанс груп“ и „Мебели дизайн“. Организатор на ТФ ФЕСТ е Центърът на учебно-тренировъчните фирми към МОМН.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158