EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министър Дянков ще работи в пивоварна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министър Дянков ще работи в пивоварна

mail16:20 | 24.01.2010прегледи 698 коментарикоментари 0


Почти 60 млн. лева ще са необходими на винарската индустрия, за да може тя да монтира новите измервателни уреди, които се изискват от проект за наредбата „За специфичните изисквания и контрола, осъществяван от митническите органи върху средствата за измерване на акцизни стоки”, произтичаща от Закона за акцизите.
От Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки предупреждават, че ако наредбата влезе в сила, те ще я атакуват в административния съд.

По повод на недоволството в този сектор министър Симеон Дянков се срещна с представители на Националната винаро-лозарска камара и Съюза на пивоварите в България, съобщи Министрество на финансите.
Той предложи още през следващата седмица да се запознае на място с технологичния процес на пивоварна и на винарска изба. „Трябва да защитим фискалните интереси на държавата. Целта ни е да елиминираме сивия и нелегален бизнес, но същевременно да създадем по-добри условия на легалния", каза министърът.
Представителите на алкохолния бранш посочиха като общ проблем за легалния бизнес и за държавата съществуването на нелегално производство и разпространение на алкохол. Те изразиха готовност да работят съвместно с отговорните институции, които упражняват контрол върху индустрията.
По предложение на министър Дянков следващата седмица работна група от двете браншови организации ще представи конкретни предложения, които да облекчат технологичния процес и финансирането на дейностите по контрол, предвидени в Наредбата.
Предложенията ще бъдат обсъдени с представители на Агенция „Митници" и ще се потърси консенсус по текстовете на наредбата, в рамките на законово установените изисквания.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189