EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министри за вота на доверие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министри за вота на доверие

mail15:40 | 19.01.2011прегледи 420 коментарикоментари 0


"Аз не искам на моя премиер, на моята държава разговорите и гласът да се чуват в общественото пространство и да се коментират, да се преиначават и да се злоупотребява с това".
Това заяви министърът на правосъдието Маргарита Попова по повод разпространения в публичното пространство разговор между директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов и премиера Бойко Борисов. На въпрос за какво е сигнал фактът, че министър-председателят бива записван, тя призна, че "това е един сигнал, върху който трябва много сериозно да се помисли". Министърът обясни, че за разпространените разговори има назначена прокурорска проверка и това е посочено в отговора на Министерството на правосъдието на писмото на Европейската комисия, с което се искаха обяснения за оповестените в публичното пространство данни.
"Чакам да излязат резултатите от проверката на прокуратурата. Прокуратурата по Конституция е органът, който упражнява общ надзор за законност и може и трябва да извърши такава проверка. Не мога предварително да кажа какво тя ще констатира", каза още Попова.

 "Аз смятам, че това би могло да бъде оздравителен ход." Така министърът на културата Вежди Рашидов коментира предложението на премиера Бойко Борисов кабинетът да поиска вот на доверие.
"Не може основно в нашия живот дълги месеци да бъде единствената новина компроматите или скандалите. Два-три месеца обществото го заливаме с толкова много кал и помия, а през тези два-три месеца са свършени във всички министерства доста сериозни неща. По-добро е онова, което се случва и което правим за обществото и държавата, отколкото целият български народ да го потопим в една тиня", каза той. Запитан дали правителството е пресметнало риска при един такъв ход, Рашидов философски отговори, че "самият живот е един риск и по-мъжко е човек да поема рискове, отколкото да не поема". "По-достоен е рискът, отколкото в някаква тишина да се завоалират едни неща, които не са полезни за държавата". Образователният министър Сергей Игнатов сподели, че според него искането на вот на доверие на правителството е доста силен ход. "Всички сме започнали реформи, които разместват статуквото и се получава много често абсолютно неправилна информация в хората това, което се предприема. С този вот на доверие, който искаме, ние показваме, че сме абсолютно решени да доведем реформите до край", каза още той.
Спортният министър Свилен Нейков коментира, че след вота на доверие нещата ще бъдат по-спокойни и ще се работи по-спокойно. "Мисля, че няма шанс да не мине, има риск, но в случая процентът да успеем е много по-висок", каза той. "Моето мнение е категорично, че има проблем със сигурността в тази държава и сега е моментът да се вземат мерки. Този вот на доверие не е само, за да покажем на българите, че ще строим магистрали, ще правим пречиствателни станции, ще усвояваме ударно европейски средства и че ще пазим макроикономическата стабилност, този вот е и да кажем какво ще правим оттук нататък и в сферата на сигурността", заяви министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg