EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министри бойкотираха среща на МЕФ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министри бойкотираха среща на МЕФ?

mail17:30 | 16.05.2014прегледи 1136 коментарикоментари 0


Русия подкрепя идеята да бъде създадена международна структура за сътрудничество по въпросите на енергетиката, съобщи руският енергиен министър Александър Новак на 14-ата  министерска среща на Международния енергиен форум (МЕФ), информира ИТАР-ТАСС. Той отбеляза, че един от най-важните фактори за сигурни и надеждни доставки на енергийни ресурси е добросъвестното изпълнение на договорните задължения, по-конкретно -  навременното заплащане на доставките. За съжаление практиката от последните месеци показва, че това не винаги се спазва, което води до сериозни рискове и създава опасност за сигурното и надеждно снабдяване на потребителите, посочи Новак.
Руският премиер Дмитрий Медведев също участва в срещата на Международния енергиен форум. Основни теми са ситуацията с нетрадиционните енергийни ресурси, развитието на транспортната енергийна инфраструктура в контекста на прогнозирано увеличаване на търсенето на енергийни ресурси и перспективите за преход към нисковъглеродна икономика. Министърът на енергетиката на Великобритания отказа да участва в срещата в Москва заради ситуацията в Украйна, съобщи генералният секретар на Международния енергиен форум Алдо Флорес-Кирога.
Той допълни, че на събитието в руската столица не са пристигнали редица представители на различни страни, тъй като някои са принудени да решават неотложни задачи в родината си, а някои участват в министерското заседание в Атина. Международният енергиен форум, чиято централа е в Рияд, Саудитска Арабия, е създаден през 1991 година. В него участват 89 страни производителки и потребителки на енергийни ресурси, както и ЕС, Международната агенция за енергията (МАЕ) и Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК).

 


Тагове: среща, МЕФ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg