EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Минимална заплата: 270 лв. от 1 септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Минимална заплата: 270 лв. от 1 септември

mail17:10 | 23.06.2011прегледи 1285 коментарикоментари 1


Минималната работна заплата да стане 270 лв. от 1 септември т.г., реши на днешното си заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество. Против това решение се обявиха всички работодателски организации, с изключение на КРИБ. По време на дискусията представителите на БСК - зам.-председателят Димитър Бранков и директорът по осигурителни отношения Григор Димитров, отново потвърдиха позицията на камарата, че за увеличение на МРЗ може да се говори от 1 януари 2012 г., т.е. преговорите трябва да се водят в рамките на бюджетната процедура за следващата година. Членовете на тристранния съвет решиха да се отложи с 6 месеца процедурата по установяване на националната представителност на работодателските и синдикалните организации. Т.нар. „преброяване” ще стартира в началото на 2012 г., а в средата на годината ще стане ясно кои организации са доказали правото си да участват в социалния диалог на национално равнище.
Във връзка с предложението на Правителството за частично индексиране на т.нар. вдовишки пенсии всички социални партньори се обявиха против подобен подход и се обединиха около позицията, че по този начин ще се наруши равнопоставеността на хората в пенсионна възраст. Синдикатите и работодателите поискаха точни разчети, мотиви и оценка на въздействието на подобно решение. От своя срана БСК заяви, че подкрепя актуализацията на всички пенсионни плащания с еднакъв ръст, съобразен с възможностите на публичните бюджети.

 

 


 
Коментари
 
тошко - 05-09-2011 г. 23:21:48

Ехооо правителството!Вие добре ли сте? Как да излезе сам човек да живее самостоятелно на квартира или едно семейство?Сметнете всички разходи минимална работна заплата, ами нали сме в "България тия добичета нещастни на всичко ще издържат".Минимална работна заплата отдавна спешно трябва да се направи нещо под 1000 лв.да се глобява работодател който не дава този минимум и не осигурява на него.Какво правите там горе лапате кюфтенца и си изсмуквате от пръстите всички простотии за които гласувате и дори имате наглостта да взимате пари за това хааааааа ужас Няма да купуват само Булгартабак нека и България да я купят я Италианци,испанци, французи то избора е много голям там взимат 3000лв.на месец при цена на олио 1,50лв ПРЕДСТАВЯТЕ ли си?Някъде човеците ги третират като такива а нас - добичета Пукайте там

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg