EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Мини Марица изток" представят научен проект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Мини Марица изток" представят научен проект

mail13:03 | 11.03.2020прегледи 12031 коментарикоментари 0


Проектът "Споделено", създаден от Йоанна Статева и Емилия Иванова, ученички от СУ "Гео Милев" в Раднево, ще бъде представен по време на ХХХ-та Юбилейна международна научна конференция на Съюза на учените - Стара Загора. Това съобщава от пресцентъра на най-голямото въгледобивно дружество в нашата страна.
Проектът ще бъде включен в програмата на конференцията по покана на "Мини Марица-изток".
Двете ученички са завоювали първото място в Третия "Национален конкурс за СТЕМ науки в България 2019" /Science - Technology - Engineering - Mathematics /STEM/ - Наука, Технология - Инженеринг и Математика/ със своя проект "Споделено". В конкурса са участвали общо 282 проекта - 110 на учители и 172 на ученици от цялата страна. Организатор на конкурса е EduTechFlag Ltd в партньорство с водещия в света на STEM науките Научен център "Карнеги" в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ.
Момичетата избират за конкурса химията и в конкуренция с още 172 ученически проекта триумфират с блестящото си представяне. На официалната церемония в Центъра за образование и култура "Илиев" към Американския университет в България, те са удостоени със златни медали и сертификати от центъра в Питсбърг.
"Мини Марица-изток" ЕАД, в партньорство със Съюза на учените - Стара Загора, традиционно предоставя възможност на отличени ученици в различни области на науката да участват със своите презентации и да представят своите постижения пред водещи български и международни учени, посочват от пресцентъра на дружеството.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg