EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Мини Марица Изток" намалява разходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Мини Марица Изток" намалява разходи

mail16:15 | 26.04.2013прегледи 576 коментарикоментари 0


Постигнато е съгласие за намаление на разходите на "Мини Марица Изток" ЕАД с малко над 80 млн. лв. Това стана ясно по време на четвъртото заседание на Обществения съвет по енергетика към министъра на икономиката, енергетиката и туризма.
По думите на министър Асен Василев намаленото потребление на електроенергия налага свиване на производството на въглища от мините от досегашните 33 млн. тона на 22 млн. тона на година. Това води до 180 млн. лв. непокрити разходи за държавното дружество. Колегите от мините са успели да съкратят 80 млн. лв., а останалите 100 млн. лв. трябва да намерим в други части на енергийната система, подчерта Василев. По този начин няма да се стигне до увеличение в цената на електроенергията за крайните потребители. Министър Асен Василев благодари на ръководството на "Мини Марица Изток" за конструктивния диалог и подчерта, че очаква и останалите участници в енергийния пазар да вземат участие в оптимизирането на системата.
Изпълнителният директор на "Мини Марица Изток" Теодор Дребов подчерта, че целта е да бъдат запазени в максимална степен работните места на служителите в мините.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg