EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Милиони левове подкрепа от НАП за бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Милиони левове подкрепа от НАП за бизнеса

mail06:59 | 10.09.2021прегледи 978 коментарикоментари 0


Над шест милиона лева безвъзмездна финансова помощ от Националната агенция за приходите /НАП/ е получил до момента бизнесът в Бургаска област, съобщиха от териториалната структура на приходното ведомство в морския град. Подкрепата е за засегнати от временните противоепидемични мерки. Тя е била разпределена между 859 дружества и фирми, чиито заявления са отговаряли на критериите и са били одобрени по програмата за подкрепа с оборотен капитал.
В национален мащаб изплатената от НАП помощ надхвърля 130 милиона лева, посочиха от НАП-Бургас. Говорителят й Христо Узунов каза, че всички одобрени кандидати се оповестяват в рубриката "Подкрепа чрез оборотен капитал", в сайта на приходната агенция.


Над 1 млн. лева финансова помощ от Националната агенция за приходите е получил до момента бизнесът в Ямболска област, съобщават от териториалната структура на приходното ведомство.
Помощта е за засегнати от временните противоепидемични мерки за COVID-19. Тя е била разпределена между 103 дружества и фирми, чиито заявления са отговаряли на критериите и са били одобрени по програмата за подкрепа с оборотен капитал. Заявления за подкрепа са подали 221 представители на ямболския бизнес.
В национален мащаб изплатената от НАП помощ надхвърля 130 милиона лева, допълват от приходната агенция.


Общо 94 фирми от Шумен и региона получиха подкрепа в изпълнение на процедурата "Подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия, засегнати от временните противоепидемични мерки чрез прилагане на схема за подпомагане от Национална агенция за приходите /НАП/", съобщиха от шуменския офис на приходната агенция.
От НАП са изплатени на шуменски фирми около 1 231 000 лева в трите фази на програмата.
Близо 210 дружества от Шуменско са подали заявления за подкрепа с оборотен капитал. Одобрените кандидати се оповестяват чрез рубриката "Подкрепа чрез оборотен капитал", в сайта на приходната агенция, уточняват от шуменския офис на НАП.
Общият размер на изплатената безвъзмездна финансова помощ за страната до момента е почти 132 млн. лева, допълват от шуменския офис на приходната агенция.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg