EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Милиони, вложени в софийските пазари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Милиони, вложени в софийските пазари

mail08:15 | 27.06.2015прегледи 1561 коментарикоментари 0


Постоянен фермерски пазар в ж.к. "Иван Вазов" ще има в столицата най-вероятно в края на лятото, съобщи Николай Стойнев, председател на стопанската комисия към Столичния общински съвет. На "Пазари Юг" се отпускат средства за реконструкцията на мястото, където ще се разположат екопроизводителите в рамките на пазара "Иван Вазов". Това е част от политиката на общината за създаване на мрежа от биопазари в столицата.
Такъв е фермерския пазар на "Римската стена", където всяка събота производители предлагат своята продукция. За пазара е обявен конкурс сред студентите от Университета по строителство и геодезия за идеен проект за реконструкцията му. Модерната концепция за пазара е той да бъде не единствено място за пазаруване, но и за забавление и отдих.
През миналата година завърши реконструкцията на Женския пазар на стойност за 8,3 млн.лв., от които близо 1,8 млн.лв. собствени средства на Столичната община. В момента се изгражда пазар "Връбница" от "Пазари Север" за общо 1,7 млн.лв., от които 600 хил.лв. собствени средства. В ход е процедура за избор на изпълнител за Пазар на цветята в "Надежда" за 3 млн.лв. Реновиран изцяло е входът на пазара в "Красно село", подменени са маситe на търговците, подменена е тротоарната настилка, беше създаден базар на книгата, припомни още Стойнев. /БТА, снимка: МЗХ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg