EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Милен Велчев в руската "VTB Cаpital"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Милен Велчев в руската "VTB Cаpital"

mail18:13 | 01.03.2012прегледи 1413 коментарикоментари 0


Софийският офис на руската компания ще се ръководи от екс финансовия министър  Милен Велчев, който е назначен за главен изпълнителен директор, братът на Велчев  - Георги също е в компанията,  а Калин Катев е в мениджмънта, за всичко това съобщи главният изпълнителен директор на "ВТБ Капитал" Атанас Бостанджиев. С представянето на екипа в българския офис бе обявено стъпването на руснаците в България, като целта е да се увеличи дейността между българските и руските компании, да се помогне за по-добрата  финансова дейност между двете страни.

Засега "ВТБ Капитал" няма конкретни планове за закупуване на активи, по-скоро идеята е финансовата институция да се развива в България стъпка по стъпка. Бостанджиев коментира, че офисът не проявява интерес към евентуална сделка с БТК, която както е известно, е в процес на търсене на нов собственик. "ВТБ Капитал" ще се концентрира в сектори като енергетика, транспорт, хранително-вкусова промишленост, земеделие.
Преди месеци "ВТБ Капитал" закупи "Булгартабак". В момента компанията работи по преструктурирането на холдинга, за да подобри финансовото положение и пазарното състояние на фирмата и в бъдеще тя да бъде предложена на стратегически инвеститор.
"ВТБ Капитал", инвестиционният бизнес на "ВТБ Груп", е един от трите стратегически клонове на VTB Group наред с корпоративния бизнес и търговията на дребно. От основаването си през 2008 г.,"ВТБ Капитал" е участвала в повече от 235 ECM и DCM сделки, решаващи за привличането на над 96,3 милиарда щатски долара инвестиции в Русия и Общността на независимите държави (ОНД). Компанията оперира в Москва, Лондон, Сингапур, Дубай, Хонконг,София, Ню Йорк, Париж и Виена. Главният й офис се намира в Москва.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg