EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Микрочип в шофьорската книжка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Микрочип в шофьорската книжка

mail10:30 | 21.01.2013прегледи 848 коментарикоментари 0


По какъв начин новото законодателство относно свидетелствата за управление ще допринесе за намаляване на възможностите за измама? Вероятно този въпрос си задават мнозина след новината за въвеждането на нови правила и нови свидетелства за управление в ЕС.

Понастоящем съществуват редица видове измами. Те варират от трафик на самите документи, незаконно получаване на дубликати под претекст, че оригиналното свидетелство е откраднато или изгубено, до придобиване на свидетелство за управление в друга страна, независимо от това, че в страната на произход водачът е бил лишен от правото да управлява МПС.
Редовното подновяване на свидетелствата за управление ще позволи на държавите членки да разполагат с редовно актуализирана национална база данни и по този начин непрекъснато да бъдат информирани относно валидните свидетелства за управление, които са в обращение.
В същото време комуникацията между националните органи ще бъде подобрена чрез създаването на мрежа за обмен на информация между тях относно свидетелствата за управление. Редовните справки с тази мрежа, наречена RESPER, ще позволят прилагането на новите, по-строги правила относно забраната за издаване на свидетелства на лица, на които вече е било отнето свидетелството за управление или неговото действие е било временно прекратено или ограничено.
Освен това държавите членки имат право да вграждат микрочип в свидетелството, ако желаят. Паралелното съхраняване в микрочип на информацията, отпечатана върху картата, подобрява защитата срещу измами и в същото време осигурява защита на данните. Европейското законодателство за защита на личните данни естествено трябва да бъде спазено.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg