EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МИЕТ търси експерти за пет държави

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МИЕТ търси експерти за пет държави

mail09:00 | 16.12.2010прегледи 764 коментарикоментари 0


Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/ ще попълни с нови експерти службите си по търговско-икономически въпроси в пет държави, съобщиха от ведомството.
Конкурсите за подбор на кандидати са за офисите в Будапеща (Унгария), Милано (Италия), Братислава (Словакия), Сеул (Южна Корея) и Пекин (Китай).
От август 2010 г. МИЕТ въведе нови правила за избор на служители в тези специализирани звена към задграничните представителства на България. В подбора се прилагат прозрачни и единни критерии за съответствие на кандидатите за тази дейност, се посочва в съобщението. Въведен е и принцип за вакантните места да могат да кандидатстват и служители на МИЕТ, за да се осигури по-добра приемственост в двустранните трансгранични контакти между държавните институции и бизнес партньорите.
Кандидатите трябва да имат висше образование (магистър) в сферата на социалните, стопанските, правните, техническите науки или науките, свързани със сигурността и отбраната. Задължително е отлично да владеят официалния език на съответната държава, да имат добра компютърна грамотност и трудов или служебен стаж минимум 6 години.
Те трябва да са натрупали поне 4-годишен опит в областта на външноикономическите отношения, да познават стопанското развитие на страната, в която искат да представляват МИЕТ, както и хронологията на външноикономическите й отношения с България и ЕС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg