EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МИЕ: Не сме премествали депозити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МИЕ: Не сме премествали депозити

mail06:48 | 02.07.2014прегледи 707 коментарикоментари 0


Държавните дружества от системата на МИЕ не са премествали депозити през последните две седмици, съобщи МИЕ.Ето какво още се казва в изявлението на министерството:

"Обичайните дейности на държавните дружества в икономиката и в групата на БЕХ ЕАД в енергетиката се извършва чрез използването на разплащателни сметки и салдата по тези сметки се променят всеки ден. Промяната в даденото салдо за период от няколко дни представлява единствено разплащане с контрагенти.
Стриктно се спазват и изискванията за деконцентрация, приети с постановление на Министерски съвет, според които паричните средства на всяко дружество са разпределени в поне 4 банки.
Всички решения на Министерство на икономиката и енергетиката в последните две седмици категорично са подкрепяли стабилността на банковата система.
В тази връзка призоваваме за разумно отношение от страна на политиците. С непремерените си коментари и чрез разпространяването на неистини се провокира и поддържа нестабилност, която е изключително вредна за банките, обществото и държавата."

 


Тагове: депозити, МИЕ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg