EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Мигрантите: Рестрикции в ЕС, дори в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мигрантите: Рестрикции в ЕС, дори в Германия

mail17:42 | 03.02.2016прегледи 1362 коментарикоментари 0


В отчаян опит да преодолеят кризата с бежанците австрийските власти планират да изплащат по 500 евро на мигрантите, за да напуснат пределите на страната, пише британският вестник The Daily Express. Съгласно информация на източник от правителствените кръгове във Виена, пълната сума ще бъде предоставяна само на тези, които се съгласят на тази мярка преди съдът да се е произнесъл по молбата им за убежище. Драстичният план е изготвен от вътрешния министър на централноевропейската държава Йохана Микл-Лайтнер, външния министър Себастиан Курц и министърът на отбраната Ханс Петер Дозкозил. От Министерството на вътрешните работи подчертават, че Австрия е сред държавите, които имат най-висок брой експулсации на мигранти. Въпреки това властите представиха нов план, съгласно който до 2019 г. трябва да бъдат извършени 50 хил. депортации.

Външното министерство на Белгия съобщи, че страната е била доброволно напусната от над хиляда мигранти от Ирак, пристигнали в страната през миналата година. Първата група от 111 души е била вече изпратена в родината им с чартърен полет, заплатен за сметка на белгийското правителство, предаде ТАСС.
„От пристигналите през 2015 г. в страната иракчани, класифицирани като икономически мигранти, 1014 се съгласиха доброволно да се завърнат в родината си“, пише в съобщение на министерството. „Първата група от 111 души, най вече семейства, е била изпратен днес в Багдад с чартърен полет от международното летище в Брюксел“, добавиха от там.

Федералното правителство в Берлин обсъжда възможностите за експулсиране на криминално проявени бежанци в трети държави, в случай че връщането в родините им е невъзможно. Това разкри пред вестник Biild координаторът по въпросите на бежанците и ръководител на администрацията на федералния канцлер на Германия Петер Алтмайер.
"Водим преговори с Турция и други държави за реадмисия, включително и на тези бежанци, които идват от трети държави. Това означава, че те може да бъдат депортирани не в родините си, а в държавите, в които са пристигнали в ЕС", заяви християндемократът.
Алтмайер отбеляза, че от началото на 2016 г. около 50 хил. търсещи убежище са напуснали Германия "доброволно или чрез експулсиране". На практика обаче често пъти депортациите се провалят, а факторите за това са различни - от загуба на документи до отказ от признаване на гражданство в страните им на произход. Съществуват обаче и правни препятствия: забрана за експулсиране може да бъде издадена, ако в родината на даден кандидат за закрила има заплаха от смърт или изтезание. Освен това никой не може да бъде изгонен от ФРГ, ако животът или свободата му са поставени под заплаха заради неговата "раса, религия, националност или политически убеждения", припомни германският политик.

Броят на мюсюлманите, които живеят във Великобритания, се е удвоил през последните 10 г., съобщава вестник The Daily Mail. През 1991 г. в Англия и Уелс са живеели 950 хил. мюсюлмани, които са съставлявали 1,9 % от гражданите. Към момента броят им е 3,114,992 души и са над 5 % от цялото население.
Основните причини за нарастването на броя на мюсюлманското население в Обединеното Кралство са увеличаването на имиграцията в страната и високата раждаемост сред тях. Половината от тях са родени извън страната, а най-голямата група са децата на възраст до 10 г.
Статистиката, която показва, че всеки 20-ти човек във Великобритания е мюсюлманин, предизвиква неизбежни дискусии за това как ще се промени облика на страната в бъдеще. Експертите се опасяват от разпространението на радикализация и екстремизъм сред мюсюлманската част на населението в Обединеното Кралство.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886