EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МИ иска анализ на увеличените цени от мобилните оператори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МИ иска анализ на увеличените цени от мобилните оператори

mail08:10 | 24.04.2023прегледи 701 коментарикоментари 0


Министерството на икономиката и индустрията изиска от Комисията за защита на потребителите (КЗП) да извърши анализ и преценка дали клаузите за индексиране на цените на мобилните услуги в договорите с общи условия, предлагани на потребителите от операторите, са неравноправни по смисъла на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), съобщава администрацията на националния омбудсман.

За проверката, която ще направи КЗП, пише в писмо на зам.-министъра на икономиката Янко Топалов до омбудсмана Диана Ковачева. То е в отговор на писмото на Диана Ковачева от 28 март до служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, в което тя посочва неравноправни клаузи и нелоялни търговски практики от страна на мобилните оператори, които увеличиха едновременно месечните си тарифи с 15,3 на сто, съобщава администрацията на омбудсмана.

Зам.-министър Янко Топалов настоява КЗП да се произнесе дали мобилните оператори предлагат нелоялна търговска практика по смисъла на ЗЗП във връзка с приложената индексация на цените на мобилните услуги и дали клаузите за индексиране цените на мобилните услуги в договорите с общи условия, предлагани на потребителите, са неравноправни по смисъла на ЗЗП. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158